// Miss Mustache !

Bonjour!

Welcome to my blog, beautiful strangers. Drop nice words here. Follow me okeyh? :D. 
♡ TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG ♡




Tagboard




My Melody

<

Kenangan Dulo-Dolu'

kerja kursus ��
CRY BABY
KEBUSY-AN
CUTI~
STPM
Channel Set Perfume Giveaway by Melangkau Garisan
Camping......Part 3 (Finale)
Camping......Part 2
Camping.....Part 1
Kem yuk

Visit dem'

 Fana
 Auni
 Miya
 Nisa
 Jun



Twitter




The Mastermind

Basecode: Lurve
Editor: Nana Euphemia
Other:

BIG BANG IS BACK !!!!!


Assalamualaikum.

Okay aku tengah excited. Big Bang da comeback !!!

Omaigoddddd. korang tawu x? AWESOME GILEEEE !!!!

Aku punya excited kemain tau. Lepas tengok MV diorang yang baru release tadi terus aku menaip kat sini. excited punya pasal. sanggup korbankan masa nak mengadap runningman memalam ni. nak bising2 kat twitter kang ade orang menyampah pulak.

Tapi serious weyhhhh. lagu diorang sangat bestttt.

Sebab ape best? Sebab unik. Seriously aku xperna terpikir pun yang diorang nak bawak konsep macam ni untuk comeback diorang kali ni.

Firstly diorang awal2 lagi memang da unik da punya plan sebab nak keluarkan 2 single untuk setiap 5 bulan start dari bulan ni. semua keluar masa 1 haribulan. lepastu bulan 9 nanti baru keluar album penuh. kan unik tu.

so untuk bulan ni diorang keluarkan 2 lagu, LOSER dengan BAE BAE. dua2 lagu ni memang best gile. serious. plus dengan lagu ni nampak sangat yang diorang memang lain gile dengan kumpulan kpop yang lain. okay. terlebih memuji x aku?

meyh aku cite pasal LOSER dulu.


lagu ni sedap. sebab die macam sedih sikit. okay banyak sebenarnya. yang aku paham diorang masing2 anggap diorang masing2 as a loser. masing-masing ada masalah masing-masing tapi diorang tetap kuat untuk pertahankan cinta diorang untuk orang yang diorang sayang? something like that la kot.

lepastu diorang macam hebat gile sebab bagi aku diorang dapat tonjolkan elemen sedih tu dengan sangat sempurna. lepastu lagu diorang sedap la didengar. sebab x laju sangat, xcepat sangat. it's perfect.

tapi macam scene xsenonoh tu ade la jugak. xkisah la tu memang life diorang macam tu. diorang pun da tua. alahh si TOP tu. biasa la tu. dengan si taeyang seluar nak terlondeh je semacam. aku rasa kene belikan die belt baru la lepas ni

overall, this song is so beautiful. xsia-sia penantian selama lebih 3 tahun ni. btw, tengok la sape yang composed lagu ni sekali. kan taeyang tu. alah. comel nye. haha

okay. next, BAE BAE pulak.


okay. mula2 dapat tawu tajuk lagu ni aku kemain pikir ape bende menatang bae bae ni siak.

lepas tu bukak je MV ni tadi aku da terdiam sekejap. konon menghayati la ni. aku dapat part si GD dok merepek bebeh~ bebeh~ je.

tiba part taeyang baru macam shit. unik siak lagu ni. aku suka part taeyang sebab part tu macam cantik sangat. dengan masa part daesung kat air tu. first time xjeles tengok taeyang berkepit dengan perempuan lain sebab suasana tu macam cantik sangat. okay. xdapat nak digambarkan dengan kata-kata.

masuk part TOP macam siak sikit. haha. bongok punya TOP. kau ingat aku xpaham? haha. belo betul.

tapi kalau x tengok mv pun aku rasa dua2 lagu ni memang unik gila. sebab die macam ada something yang lain macam. something yang.. ntahla. xtau la kalau aku sorang je yang rasa. tapi memang. lagu ni lain. aku da cakap. Big Bang ni bukan macam kumpulan kpop biasa. diulang. bukan group kpop biasa2.

dengar la dulu lagu dua ni. maybe time tu baru korang paham ape yang aku nak sampaikan sampai xrety nak ditafsirkan dengan kata-kata.

okayyy. aku punya excited xhabis lagi ni. xsabarrr nak tunggu diorang punya live performance nantyyyy.

dan aku dapat rasakan lagu diorang untuk bulan2 seterusnya ni pun pasti akan menarik jugak. argggghhhhh. can't waittttt.

btw, thank BIGBANG for these wonderful song. you guys are sooooo wonderful. memang penantian selama 3 tahun ni xsia-sia weyh. diorang memang best!!!

Welcome Back Big Bang.

#BIGBANGisBACK  #BIGBANGMADE #TheLegendIsBack


p/s: Leppp. nak duit nak beli album bigbang bulan 9 nanty. dengan pergi concert sekali. terima kasihhhhh. iloveyou. muah ciked :*



Older Post | Newer Post