// Miss Mustache !

Bonjour!

Welcome to my blog, beautiful strangers. Drop nice words here. Follow me okeyh? :D. 
♡ TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG ♡




Tagboard




My Melody

<

Kenangan Dulo-Dolu'

1st Giveaway for Kpopers By Arina & Aireen
Growl Ghost
Kelas Raya
Kaq Che,Birthday,DM & RAYA ! :D
Half Year Giveaway by Nafaa
I'm The Winner !
Giveaway Ramadhan By NabilaMedan
K.O.R.E.A
Kpop Bookmark Giveaway by Nafaa
Lelaki

Visit dem'

 Fana
 Auni
 Miya
 Nisa
 Jun



Twitter




The Mastermind

Basecode: Lurve
Editor: Nana Euphemia
Other:

Abang DM

Assalamualaikum..

Hai saya bosan..
Cik abang saya xreply mesej..pergy sambut merdeka maybe..hmm..biarlaa..
Petang tadi saya baru sampai ruma..balik dari asrama..
And bookmark taeyang dah sampai..huhu..heppy..thanks..taeyang sangat comel disitu..
Dan saya bosan lagi sekarang..
So sementara nak menunggu Running Man start kol 11:45 karang saya pun nak mengarang karangan yang xberapa nak berfaedah sangat niey..

ehem*
ingat xsebelum niey adew humor cakap abang dewan makan tu nak stop kerja at DM aspuri..haha..sebenarnya diorang xberenty pown..adew jew lagy at situ..adew jew abg kecik tu..haha..

tapi tu bukan cerita yang nak diceritakan hari niey..
niey nak cite pasal kejahatan abg2 DM tu terhadap aku..huuu..sedey..

*flashback beberapa hari yang lepas.

macam biasa balik sekolah letak beg straight gy lepak dewan makan untuk lunch..kebetulan abang amir aka abang kepala kecik yang kenkonon aq minat tu adew at situ..tengah jaga ayam kew pew ntah nak bagy at bebudak yang nak melahap niey la..masa tu pulak memang sume geng2 diew adew la citenye..yang putih,yang gelap,yang tonjang,yang pendek,yang kurus,yang gemok sume adew la..

nak dijadikan citew aq pun masuk la ngan member2 aq nak gy amek makanan..ohh yew..pastu masa nak amek lauk cam biasa si kepala kecik niey akan tegur aku pasal habit yang yang makan sikit tu..aq pown yang tengah malas nak layan tu pown cakap jewla "biarlaa orang nak makan banyak mana pun." jawp agy aq pandang diew tetibe diew tergelak..aq un tanya la "apsal?" pastu diew gelak lagi..haisshh..memang nak kene baling ngan pinggan niey aq rase..pastu da amek lauk tu aq blah jew la..

makan punya makan,gelak punya gelak akhirnya habis la..okay lupa nak cakap..time tu aq makan 4 orang..effa,arissa,syera n aq la..jawp agy effa dah habis..diew gy blah dulu..syera ngan arissa dok berborak xhabis pastu kenekan aq..memang xsampai bila la xhabis makanan tu..

okay time tu aq nak blah dah..dah cuci tangan sume so nak kuar la dari dewan makan tu nak gy letak pinggan kotor tu..yang effa tetibe masuk balik lepas diew dah letak pinggan..siap gelak2 lagy..okay..kepelikan pun telah melanda diriku..

then,aq wat bodo jewla..tetibe nampak abg kepale kecik tu aq sinki basuh pinggan tu..*memang tu pun keje diew senanye..hati dah rase len macam tapi wat cool jewla..tetibe dengar abang2 yang lain kat dalam tu dah mengaruk reramai..si kepala kecik pandang aq..pastu diew gelak2 n terus masuk area dapur tu balik..okay..macam shit la kan abang2 tu nak kenekan aq ngan si amir tu..huh..malu kay malu !

yang si budak bertiga tu dah sakan gelak kan aq..mana xnye..waktu tu aq ngan abang tu jew yang adew at luar..sapew lagy yang diorang aruk kalau bukan kitorang..dahle sumpah kuat gilew..macam babun jew perangai masing2..yang bebudak lower dah pandang len macam..mampus arr diorang cop aq wat scandal ngan abang dewan makan..haha..laka-laka jewla..

tapi serious shit malu gilew..acane la abang2 tu boley adew idea nak kenekan kitorang pulak..sebelum niey xdew pown bebudak len kene..yang adew pown sebab budak tu memang yang menggedik la kan..pastu suke..ehh lahh..nak mampos jew aq tengok..

naek dorm bebudak 3 ekor tu xhabis lagy nak gelak kan aq..time tu memang berniat dah xnak turun dewan makan agy..tapi syera lak yang lorat soh turun time makan malam kol 6 tu..alasan :

"kalau kau xturun , nanty mesty abang2 tu perasan yang kau sebenarnya minat at abang pale kecik tu "

nak xnak ikut jew arr cakap diew..time petang tu muke sume bajet cool macam xdew papew yang berlaku..belakang aq effa..kitorang kemain tahan lagy nak gelak..sampai jew meja tetibe effa gelak..aq tanya la apsal..n diew ckap

"kau tawu..aq nak tergelak tengok muke abang tu tahan gelak..macam siot jew"

haha..muke die tahan gelak memang cam syiot pun..start arie tu aq xtegur2 diew lagy..diew cakap pun aq wat bodo jew..sampai la tengahari tadi baru la tegur diew sikit..hmm..

lagypown aq bukannye apee..xnak la orang cakap aq wat scandal ngan abang tu..walaupun adew yang cakap..tapi abang tu minat orang lain..budak asrama jugak..haha..lawak..macam bebangang jew..budak tu member aq gark..tapi xbape nak rapat..plus,budak tu bukannya layan diew pown..diew jew yang over2..

selain aq,adew membe aq lagy sorang niey pown minat abang tu senanye..crush dendiam jew..haha..aq pun malas la nak kacau..kunk gaduh pasal minat laki..eaa..xpasal2 jew kunk..minat jew..yang orang tu xdew kisah apew pown..haha..tambahan pula..*cewah* aq kan da dew si Alif Afnan gemok tu..budak tu dah lew kuat jeles..tawu diew aq wat scandal kat asrama memang mampus aq..


Extra : 


si pororo niey comel gilew tau sebenarnye..arie tu den tunjuk mata punya..alahai..siap boley nyanyi2 lagy budak kecik niey..memang kene ketuk jew dengan aq setiap masa..haha..Alif....nak binatang niey satu boley? ngeee.. :P


Older Post | Newer Post