// Miss Mustache !

Bonjour!

Welcome to my blog, beautiful strangers. Drop nice words here. Follow me okeyh? :D. 
♡ TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG ♡




Tagboard




My Melody

<

Kenangan Dulo-Dolu'

Half Year Giveaway by Nafaa
I'm The Winner !
Giveaway Ramadhan By NabilaMedan
K.O.R.E.A
Kpop Bookmark Giveaway by Nafaa
Lelaki
Curang !
Hangout ~
Hikayat Puteri Hang Li po Abad ke-20
Soalan Cepumas yang perlu dijawab :)

Visit dem'

 Fana
 Auni
 Miya
 Nisa
 Jun



Twitter




The Mastermind

Basecode: Lurve
Editor: Nana Euphemia
Other:

Kaq Che,Birthday,DM & RAYA ! :D

Asaalamualaikum and hye !

Yey ! cuty skola dah start..means dah nak raya dah..

so..apew nak cite arie niey? okay pasal minggu terakhir bepuasa at hostel..
best + gempak gilew ! haha
5 cerita dalam satu niey..haha
*mukadimah kemain over lagy arr*

1st story pasal kak che'..sapew diew tu?diew tu satu2nya ahli dorm aq yang form 6..budak2 dorm aq sume form 5 n satu kelas..diew jew yang sesat..tapi..diew sumpah sporting gilew vavi la..kitorang selalu buli diew..sebab diew merelakan diri dia dibuli..haha !

disebabkan kegilaan kitorang niey membuli diew..adew 1 arie tu kira cam melampau sangat la kowt kitorang wat diew..xdew la melampau sangat pun..just paksa diew pakai tudung syria jew..haha..diew kemain xnak lagi..yewla diew kira brutal punya orang..memang hidup tang gangster jew memanjang..pulak nak pakai kan tudung camtu..

tapi kitorang paksa gark..serious..diew xnak pakai..pastu sampai gaduh "kononnya"..beberapa hari jugak la xtegur..padahal sebelum niey xpernah un xtego kitorang..pendek cite diew emank xley hidup tanpa kitorang..pastu macam awkward jew masing2 kan..lagi2 aq paling rapat ngan diew..lagi la len macam jew rase..sampai arie rabu tu,tcer mm kitorang belanja kitorang gy bazar ramadhan..so rancang2 la nak belikan makanan tok pujuk diew..adew 2 trip sebenarnya..1st trip rabu,2nd khamis..so yang first trip tu aq pegi ngan effa , den n beberapa orang budak aspura..pastu cari la makanan tok diew..niat nak beli murtabak dengan air keladi sebab tu emank favourite diew..then belikan murtabak jew..keladi xdew..pastu beli la papew yang patut tok kenduri ramai2 malam tu..

balik jew..straight letak murtabak tu lam loker diew dengan note yang bertulis :

"MAAFKAN KAMI..Makan tau murtabak niey...penat beli :D "

next,memang xnampak pun muka diew masuk dorm..sampai la habis terawih..balik dorm tengok murtabak atas lantai..cam sedey la..sekali tengok lam loker diew...SURPRISE !
comel gilew perangai..diew tukarkan murtabak dengan roti john yang kitorang nak makan tok malam tu..alahai..pastu siap tinggalkan letter yang panjang berjela..kitorang memang gelak nak mati baca letter tu..ingatkan nak snap letter tu letak sini..tapi..lupa pulak nak bawak balik..tapi memang jelas dari apa yang dia tulis..diew memang xley hidup tanpa kitorang..hidup diew serba xsempurna..haha..tu la...merajuk lagi..padan muke !



next,dah okay kan..kemain aq nganjing diew lagy..comel sangat perangai tu..haha..pastu besok malam tu kenduri lagy..malam last kan..budak2 2nd trip yang gy bazar tu kemain banyak lagi beli makanan..kak che' ngan eikin belanja..haha..thanks korang..makan memang kemain meriah la kan..ramai2 keliling makanan siap pasang lagu raya lagi..pehh memang excited nak raya..pastu karoke ramai2..haha gilew..tapi rugi..1 gambar pun xdew..lupa lak nak bawak fon or kamera..ngeee..

pastu dapat tau hari tu hari last abang2 dewan makan (DM) tu kat situ..so maknanya masa berbuka tu last aq jumpa abang kepala kecik tu..sebab shift diew malam..abang effa ley jumpa esok pagi..adoii..pasni xpat nak menngedik minx makanan at diew lagi..haha..dahla comel abang tu..kepala kecik jew..selalu marah aq sebab aq selalu amek makanan sikit..pastu diew ngan geng yang lain cakap yang aq dah berbuka dulu..bab tu amek sikit jew..syiot..suke atiey jew..xpun au ! nasib baik kau dah xdew lagi bang..kalau xkunk wat tambah dose aq jew kutuk2 kau..haha

okay..habis iklan..sambung lepas kenduri "malam raya" tu kebetulan kol 12 tu start la befday effa..kitorang dah preapare hadiah awal2..haha..effa masuk dorm lambat sikit..ntah wat pew at toilet tu lelame..yang pelakon pembantu sume da siap kat set..haha..budak2 asemah..effa masuk jew..lepak2 lu..tepat kol 12 straight nyanyi "Allah Selamatkan Kamu" ramai2..haha..effa siap leleh..terharu katanya..pastu ajak diew gy bukak hadiah..diew memula xnak..malu katanya..pastu kak che' tutup mata diew n soh diew bukak..coz hadiah tu special sikit..bukak2 jew ayat pertama diew 

"Weyh .. apsal bau minyak cap kapak ? "

kitorang yang kat tepi kemain tahan gelak lagi..pastu penat soh diew pegang..tapi diew xnak..takut kowt..last2 kaq che' bukak jew mata die..n die pun menjerit la

" KATAK ! "

haha..comel gilew..gempak gilew hadiah yang diew dapat..ingat senang kew nak tangkap katak tu..nasib baik la katak tu xmelompat..dah pengsan kan..kemain kuat penangan minyak kapak syera..tau2 jew besok pagi katak tu dah xbernyawa lagi..kesian..dah separuh diew letak minyak tu..mana x terlebih dos katak tu..haha..


rasa macam scary gilew bila search gambar2 katak niey..macam2 rupa adew..eee..geli ! :P

papew pun..happpy birthday pada minah comel niey..tahniah ! anda dah tua ! haha..:P

so..that's how our "malam raya" end..pasni xmerasa lagi susana macam niey..tu pun insyallah la kalau aq xdok asrama lagy..tapii..memang xnak pun..haha




Older Post | Newer Post