// Miss Mustache !

Bonjour!

Welcome to my blog, beautiful strangers. Drop nice words here. Follow me okeyh? :D. 
♡ TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG ♡




Tagboard




My Melody

<

Kenangan Dulo-Dolu'

Soalan Cepumas yang perlu dijawab :)
It's Over ! wuuyeeahh
Happy Birthday...Azwa
Stalker ♥
Hansel and Gretel
I'm Happy..:D
I'm hurt..again..:'(
Choitz♥
Jalan-jalan + Shopping-shopping :D
I'm back

Visit dem'

 Fana
 Auni
 Miya
 Nisa
 Jun



Twitter




The Mastermind

Basecode: Lurve
Editor: Nana Euphemia
Other:

Hikayat Puteri Hang Li po Abad ke-20

hyep ! actually aq tengah bosan duduk at perak desa indah nan permai ni...dengan line telefonnya macam hidup segan mati xmau jew..nak bergayut pun susah..haha.. :D



okay back to story..apa yang aq mengarut tulis title panjang2 niey?siap masuk zaman kesultanan melayu melaka lagi niey..haha..biasa la tu..orang Melaka kan..

emm..actually nak cite pasal puteri hang lipo abad ke 20..siapa tu?aq larh..haha..nak tau x?aq bila balik perak jew automatic nama aq akan bertukar dari azwa ke lipo..kenapa? panjang citenye..

dulu masa kecik2 muka aq niey comel la kononnya iras2 anak cina gitu.. dahla putih..haha *puji diri sendiri*..tapi betulla..tu yang mak aq cite..so sebab at perak niey family aq sorang jew yang berasal dari negeri Melaka bandaraya bersejarah tu,aq pun dijadikan bahan sejarah..sume pakat2 panggil aq lipo..kalau sampai tang pakcik aq tu lagi lahh..memang full diew panggil aq..PUTERI HANG LIPO ! haha..sampai sekarang melekat nama lipo tu..masalahnya aq sorang jew yang dapat gelaran tu..xdew pulak abang aq or adik aq tu diorang panggil hang tuah kew hang jebat kew..okay special x aq ? well..adik aq yang kecik tu pun xdapat gelaran tu..yewla kalau nak dibandingkan aq ngan dengan dia aq lagy iras2 puteri negara china kowt..haha..ya allah azwa,kenapa riak sangat niey?astaghfiruallhalazim !

tapi lipo ngan azwa niey orang jew sama..karakter memang macam langit ngan bumi..yang azwa ke korea selatan,lipo ke utara..haha..xdew negara lain agaknya yang nak dibandingkan..azwa niey kalau kenal memang sorang yang happy-go-lucky,high-pitch punya orang..pendek kata kalau azwa niey xdew memang sunyi cam tanah kubur arr at dalam kelas tu..haha..perasan..yang lipo niey pulak sangatlah pendiam..ala2 perempuan melayu terakhir kononnya..puteri dari negara china la katakan..kena la jaga adab sikit duduk kat negara orang..haha..kalau korang kenal azwa,korang xkan dapat bayangkan macam mana la perangai lipo tu..tapi kalau korang kenal lipo..memang xsangka yang azwa tu macam tu..haha..kontra gila perangai ark ? pandai x aq berlakon? boley dapat anugerah pelakon terbaik niey..

emm..bila dah melekat nama tu..nama sebenar aq pun diorang dah tak tawu.. haha.. masalahnya kalau aq kawin nanty adakah laki aq pun akan dipanggil sultan Mansur syah? haha…untung la bawak sejarah melayu Melaka sampai ke perak..memang sejarawan aq niey..mesty sejarah kompem dapat A+ niey..haha..best jugak jadi bahan sejarah niey..nanty sapew2 yang nak tawu psal sejarah kesultanan melayu melaka tanya at aq jewla..haha.. mengarut sungguh..

emmm..okay la..setakat niey jew hikayat puteri hang lipo abad ke-20..adew soalan?komen jew or tanya at cbox..ok ? thanks sudi baca..chow !


Older Post | Newer Post