// Miss Mustache !

Bonjour!

Welcome to my blog, beautiful strangers. Drop nice words here. Follow me okeyh? :D. 
♡ TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG ♡




Tagboard




My Melody

<

Kenangan Dulo-Dolu'

Kaq Che,Birthday,DM & RAYA ! :D
Half Year Giveaway by Nafaa
I'm The Winner !
Giveaway Ramadhan By NabilaMedan
K.O.R.E.A
Kpop Bookmark Giveaway by Nafaa
Lelaki
Curang !
Hangout ~
Hikayat Puteri Hang Li po Abad ke-20

Visit dem'

 Fana
 Auni
 Miya
 Nisa
 Jun



Twitter




The Mastermind

Basecode: Lurve
Editor: Nana Euphemia
Other:

Kelas Raya


assalamualaikum....
penat aq menyecan jadual niey...haha..sajew bosan..xdew keje

tengok la tu..raya minggu ke-2 dah start kelas tambahan..adoaiii..bency tol..
pastu kunknext weeknye adew program hapee bende ntah..
next week lagynye dah start TRIAL !
haaaaaaa... scary movie tolla..
tapi kan..dew kisah disebalik kelas tambahan niey..haha..sadis lagy menyayat hati tu..haha..

*flashback beberapa hari yang lalu

dapat2 jew jadual kelas tambahan niey sume dah mengeluh manjang..tapi emm..macam xkisah pun adew..macam memang dah expect dah bende tu akan berlaku..

pastu siap merancang bagai lepas kelas nak konvoi reramai gi beraya rumah bebudak niey..yewla minggu 1st macam2 hal kan..lagypown rumah memasing sumenye jejauh kan..majoriti budak kelas aq sume bebudak asrama..so..paham2 jewla..

siap buat jadual bagai..start selasa..so bab selasa tu xdew kelas rancang nak beraya uma cikgu2 lu..then arie rabu baru start area merlimau,serkam..khamis area alai,kandang kowt..tu jew dah berapa banyak rumah dah..rumah aq memang xdew makna la nak pergi kan..jauh ke hujung dunia..terperosok kat hujung melaka niey..haha..xpew redha jew..

dah excited2 cite pasal nak beraya tu tetibe lepas berbuka dapat berita burukk..pehhh..nak tau apew?

BUDAK ASRAMA FORM 3 & 5 SELASA PETANG MINGGU KE-2 RAYA KENE PULANG KE ASRAMA !

serious shit ! bila dapat tau jew cite tu sume dah macam kene histeria jawp..xdapat nak terima kenyataan..punya excited merancang..last2 hancur..alasan pengetua tu soh kitorang dok asrama sebab nak mewajibkan kedatangan..siot sangat..sume memang xnak la citenye kan..warden2 pun macam pasrah jewla..aq punya cite memang xnak balik arr kan..sume pun kalau memang takdir kene memang xdew maknanya nak balik..merit kew pew memang dah xkisah dah..

tapi menggunakan kewarasan akal..so kitorang pun cari la jalan supaya kitorang xperlu nak balik asrama selasa tu..so..bincang punya bincang akhirnya aspura n aspuri wat keputusan hantar wakil pegy jumpa pengetua..pengetua kau ! bukan HEM kew pew..straight pengetua..

sebelum tu kenkonon wat surat akurjanji yang kitorang akan tetap datang kelas tambahan tu even xdok asrama..so khamis pagi tu..yang wakil2 tu pun gy la jumpa pengetua dengan surat2 akurjanji yang telah dipenuhi dengan autograf artis2 asrama..cewah !

kemain mengharap lagi citenye..then,pendek cite diorang da selesai sume tu balik kelas dengan kertas akurjanji yang tu jewlaa..xdew la tandatangan pengetua ke hapee yang membuktikan dia bagy kitorang xyah balik..sooo citenye..diew xbagy la kan..sume kene balik jugak petang tu..

budak laki tengok surat tu straight diorang komotkan..aq pun tolong la komotkan sekali..saket atiey punya pasal..then,beberapa orang budak pompuan telah mengalirkan airmata..ceh ! xbrutal langsung..aq ngan denin la yang menjadi tukang memujuk nya..hati batu niey..mane nak nangis depan orang..then,sume pakat2 xnak balik gark..lantak la merit kew hapee..muke sume dah monyok..ustazah yang masuk kelas konon2 nak mengajar waktu tu un xjadi nak mengajar..yewla emosi bebudak niey sume xstabill..sia2 jew kunk diew membebel sensorang..

okay,then citenye petang tu aq cite2 ngan kaq che'..tetibe diew terlepas cakap yang pengetua benarkan kitorang xyah balik asrama..

"untunglah korang xyah balik asrama petang selasa tu..adoii..baru nak bahan "

okay..aq xbuat muke terkejut pun..wat muke berlagak jew arr..rupa2nya pengetua dah cakap at warden pasal hal tu..kaq che' kan form 6 so rapat la dengan papa jam ngan mama pda tu..wat sementara waktu tu aq diamkan jew..lepas berbuka baru aq cakap at bebudak niey depan kaq che'

"weyh ! kita xyah balik asrama laaa..so plan boley jalan "
"ahh kau..yew2 jew niey"
"tolla..kaq che dah terlepas cakap at aq tadi"
kaq che : "la..korang xtau ea sebenarnya..akaq tipu jewla"

haha..bajet2 nak cover line..macam la aq xkenal perangai diew tu..

malam tu pas terawih baru papa jam cakap bende yang sebenar at kitorang..kemain bahagia ag muke masing..yang leleh tadi sume cakap "xsia2 aq nangis tadi arr " or "laaa..buat penat jew aq nangis"
haha..tu la..len kali pikir positif dulu sebelum keluarkan airmata yang berharga tuu..

TAPI !!
ADEW SYARATNYA !

okay niey yang xsuke...syaratnya sume wajib datang kelas tambahan tu..kalau adew sorang yang skip..pasni niey form3 form 5 sebulan sekali baru ley balik asrama..

haha..syiot la sebulan sekali..kunk acane kalau rindu ayah bonda at uma tu..xpew la boley datang melawat mase weekend..habis tu kalau rindu kekanda tu? memang xdew makna la diew nak datang melawat kan..

so nak xnak kene la datang jugak..sebab selalunya muka aq jew la yang kaki ponteng..aishh..serious sapew yang berani2 ponteng tu meh sini aq kerat2 badan diew kasik potong 18..kunk xpasal2 sebab diew sorang sume jadi mangsa..kerana nila setitik rosak susu sebelanga..

soo..tu la citenyee..xsia2 la usaha kitorang mintak balik kan..emm...mintak2 laa dengan kerajinan aq datang kelas tambahan niey trial aq nanty result sume A++..SPM sekali..wish me luck kay !

so..Selamat Hari Raya ! bye !



Note : Ya Allah ! Kau berikanlah kejayaan kepada hambamu Nur Syahadatun Azwa bt. Azman  niey..bukakanlah pintu hatinya untuk belajar dan berikanlah dia keputusan 11A+ dalam SPM nanti Ya Allah..aminnn...



Older Post | Newer Post