// Miss Mustache !

Bonjour!

Welcome to my blog, beautiful strangers. Drop nice words here. Follow me okeyh? :D. 
♡ TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG ♡




Tagboard




My Melody

<

Kenangan Dulo-Dolu'

Hangout ~
Hikayat Puteri Hang Li po Abad ke-20
Soalan Cepumas yang perlu dijawab :)
It's Over ! wuuyeeahh
Happy Birthday...Azwa
Stalker ♥
Hansel and Gretel
I'm Happy..:D
I'm hurt..again..:'(
Choitz♥

Visit dem'

 Fana
 Auni
 Miya
 Nisa
 Jun



Twitter




The Mastermind

Basecode: Lurve
Editor: Nana Euphemia
Other:

Curang !
haha..azwa curang ! peh dah lama gilew xbercurang-curang bagai niey..niey tetibe jew start sesi percurangan balik..haha..apa pun tak boley !

kenapa aq curang ? sebab macam xdew function jew kalau nak setia sekalipun..bukannya penting pun..soo cara termudah terima jewla orang yang sudi terima kita..kan?kan?kan?
haha..nak tau aku curang dengan sape? jeng !

aku curang dengannnn........

KASTURI !!!

okay..sapew sebenarnya kasturi tu..sebenarnya tu just nama rumah sukan at skola aku jew..haha..sajew jew nak cite yang sebenarnya aku niey ahli rumah lekiu(oren) pastu tahun niey tetibe gatal nak gi curang ngan umah lain lak..tahun last la katakan..wat hal sikit..tapi ramai budak2 lekiu yang xsuka aq curang2 niey..lantak arr..dok lekiu bukan dew function un..

hari niey sekolah aku adew wat sukan tahun kali ke-43..sooo..maknanya esok cuty ! so entry kali niey nak cite perjalanan sebelum-semasa-dan selepas sukan tahunan tu..

tapi korang bace jewla tulisan kelabu niey sebab memang xdew gambar..budak asrama katakan..mana rety nak bawak fon kew kamera gy sekolah niey..huhu..

sebelum start sukan tu aq n the gang memang busy la kan uruskan rumah sukan..aqtolong rumah kasturi sebab lekiu macam xnak panggil kitorang wat keje jew..so sebab dah mood nak sukan kan memang xdew feel langsung lahh nak belajar..boley dikatakan setiap hari keluar cari budak bagu nombor laa,kutip duit la,bagy kupon la..macam2 lagy la kann..sampai cikgu rumah kasturi pun dah cam muka aq..n diew sampai sekarang xtau yang sebenarnya aq niey rumah lekiu..haha..nanti nak spm saya mintak maaf ea cikgu..

memang best la 2 minggu xbelajar sangat..merayau jew satu sekolah dari satu kelas ke kelas yang lain..daripada budak tu xkenal aq terus jadi kenal sebab asyik muka aq jew yang merayau..selalunya aq,den,fik,ecah,mimi n mirul jew arr yang keluar jenjalan..kenkadang izzat ramlan ikut..gila bawak 1 geng gy merayau 1 skola..nasib hem xbising..pandai cover niey..semalam ngan hari niey baru tambah lagi sorang pembantu,effa..soo genap 6 orang..huahaha..akaq rumah lekiu dah bising2 dah aq ngan den tolong kasturi..sebab yang lain memang asalnya kasturi..aq ngan den je lekiu..ngeee..

pastu selalunya habis wat keje akan lepak at bilik kaunseling..cikgu tu pulak cam xkisah kitorang lepak2 situ siap baring2 bagai..pernah 1 hari tu penat sangat kowt aq tydo atas kerusi panjang tu pastu den bagy aq bantal..pehhh memang lagi lena la kan aq tydo..yang izzat dah lena dalam bilik kecik satu lagi..kemain ag..masa tu den ngan effa tengah tolong kemas bilik tu kowt..okay nampak x kemalasan aq disitu..yeah !
pastu masa hari sukan atas kepercayaan yang diberi oleh cikgu kasturi tu aq dengan den pun kena jaga makanan..sebab kitorg yang uruskan duit2 kupon2 sume tu..nasib baik la kitorang memang adew baju kasturi..aq pulak kalau bab makanan jangan citew arr..adoii..dahla sedap burger diew..haha...yang bacang lark dah gedik2 minx makanan..padahal bayar pun x..nasib baik diew atlet..cikgu payung..aq pun dapat free ! ngee..akaq lekiu lalu depan khemah aq wat2 xnampak jew..nasib baik khemah kasturi ngan lekiu xsebelah2..

habis kerje..tunggu punya tunggu last2 sampai acara penutup..kasturi banyak menang..aq kemain cam org gilew menjerit tengah padang tu..bila kasturi naik jew aq akan jerit "kasturi lagi dan lagi !"..okay aq dahla high pitch..bila pikir balik malu la pulak..den yang dok sebelah aq pun malu..okay nampak x semangat at situ..haha..memula ingatkan kasturi menang keseluruhan..sebab perbarisan, khemah tercantik, olahragawan. olahragawati sume kasturi yang kongker..baru nak bangga sikit arr curang2 pun dekat rumah yang power..haha..last2 bila umum keseluruhan ialah :
6-Lekir (hijau)
5-Jebat (biru)
4-Nadim (purple)
3-Lekiu  (oren)
2-KASTURI (kuning)
1- Tuah (merah) 

okay xlepas tuah..juara 6 tahun berturut-turut..masa katuri no 2 tu semua macam down gila sebab xsangka..sebab ramai expect kasturi johan..tapi x..maybe mata tuah lebih sikit kowt...xpew janji lepas lekiu..haha..adoii ketara betul tahap kecurangannya..

last bersurai tapi budak hostel kene kumpul lu sebelum balik..sebelum gi kumpul tu aq n the gang gy jumpa izzat jawp bab nak wish tahniah at diew coz dapat olahragawan skola..gila arr diew ! alien mana dah merasuk diew sampai semua acara yang diew masuk semua emas..adew 5 kew 6 acara ntah..SEMUA EMAS ! 3or 4 rekod diew berjaya pecahkan..hebat x diew?tengok larh ex budak kelas sapa dulu..haha..pastu diew kasi aq pegang piala olahragawan tu..aq pew lagy..habis jew kumpul tu,gy kat papa jam pergi posing2 ngan kak che' dengan arissa..aq jew yang pegang piala tu..orang lain xpat merasa pun..sikit pun x..nampak x betapa kedekutnya aq..haha..dah nak balik baru pulang at diew balik..ikutkan atiey nak bawak balik jew..haha..tapi gambar tu papa jam xmasuk fb pun..baru nak upload lam niey..xpew..nanty2 kowt..

okay begitu larh berakhirnya sukan sekolah..aq rasa tahun niey paling best..maybe sebab join sekali tu yang best..selalu dok tepi padang jadi tukang sorak jew..pastu pulak adew acara cikgu 8x50 meter..sengal..comel2 jew cikgu2 niey lari..kasturi ke 2..

pasni dah xdew makna nak ponteng2 kelas-lepak2 bilik kaunseling bagai..pasni memang kene struggle jewla untuk spm..omaigod ! spm dah nak dekat..atoaii..mid-year pun dah 3 fail..atoaii..korang doakan aq berjaya ea 11A+ spm..nak masuk matrik jauh2 niey..kew overseas kew..lorhhh..kemain ag berangan..

kay..that's all..selamat malam..
barbai ! ^^v


Older Post | Newer Post