// Miss Mustache !

Bonjour!

Welcome to my blog, beautiful strangers. Drop nice words here. Follow me okeyh? :D. 
♡ TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG ♡




Tagboard




My Melody

<

Kenangan Dulo-Dolu'

Driving License : Part 2
Driving License : Part 1
1st Mini Giveaway 2014 by Shad
Super Special Giveaway by Alya Yaya
2014
Miracle In December Giveaway
Super Duper Awesome Giveaway by Hannan
Last Giveaway In 2013 @ dakwahmahabbah.blogspot.co...
Rinduuuuuuu.. :*
memorable night ^,^

Visit dem'

 Fana
 Auni
 Miya
 Nisa
 Jun



Twitter




The Mastermind

Basecode: Lurve
Editor: Nana Euphemia
Other:

Juwairiah
the beauty of Juwairiah

Assalamualaikum :)

Minggu lepas kitorg budak2 juwairiah bertemu kembali setelah lama masing-2 menyibukkan diri dengan hal-hal sendiri.

it such a ggggreeeeeaaaatttt day to remember. :)

masing-2 sume dah macam budak U dah. semua dah lawa. especially syera. haha. dah besar kan :)

the journey start awal-2 pagi. kol 7 lebih kot kaq che dah kol suruh siap-2. and that time aq baru bangun tido. haha.

die dah bebel-2 dah cakap yg die sendiri pukul 5 dah bangun.

n mase tu die kat rumah arissa dan arissa pun xsiap lagi. pastu nak jemput azreen pulak. tu yang membebel pagi-2 bute tu. singgah ruma sorang-2 sume xsiap lagi. haha. sorry kaq che.

the driver, co-driver and passengers :)

then berenti kat area jambatan nak pergi MC tu. kol budak-2 lain ade yg kat rumah lagi la, dalam bas la.

okay memang dah expect pun diorg lambat. nie sume kaq che la punye pasal nak suruh cepat2 kan.

so untuk tidak membuang masa kitorg pergi la sarapan dulu dekat restoran yg de kat situ. ape name die ntah aq pun xingat. 

nampak tak? punye le nak cepat sampai xsempat nak sarapan kat rumah.

habis sarapan diorg pun xsampai lagi. so kitorg decide nak masuk dulu JJ tu. konon-2 nak tengok-2 cite ape yg best kan kat wayang.

masuk-2 xbeli pun tiketnye. tengok-2 je. cite sume xbest. yg best pun start pukul 6 la, pukul 4 la. memang xla kan nak tengok lambat2 macam tu. tu time dah nak balik tu.

nak tengok NFS tapi xkeluar lagi time tu. tu la keluar xkena masa. memang la sume cite xbest je yg ade.

pastu duduk-2 kejap tunggu diorg xsampai-sampai lagi. around kol 10 ke 11 kot baru diorg sampai. 

pastu sampai-sampai semua bajet2 malu je nak tegur masing-masing. lame xjumpe la konon. sepak kang.

then sebelum apa2 kenalah snap2 dulu kan :)

with my boyfieee :*

with arissa. die perasan die dah makin tinggi sekrang. padahal same je tinggi ngan aku :p

mama dorm n eikin :)

okay dah. xboleh banyak-2. 

pastu bincang-2 nak tengok cite ape. masing-2 xtahu n xkisah. okay -_-'
and at last pilih cite HAUNT je. 


tengok poster macam seram je ark.

sekali tengok... huh. ntah pape je cite. xseram langsung. just banyak terkejut-terkejut je. lepas tu ending ntah melalut pergi ke laut mane. hantu die pun ntah pape je. dahle botak. macam alien dah aku tengok.


serious rase melayang sangat 13inggit aq. tengok cite ntah pape. huh ! sabar jela.

then habis je wayang tu straight gi sembahyang dulu. pastu sambung karaoke. this is the best part kay ! :)

masuk karoake pilih bilik yang paling besar kay. baru puas ! haha

pastu penyanyi-2 dorm semua dah rebut mic masing-2. i'm one of them kay. hahaahaha :P

pastu masing-2 pilih lagu kemain jiwang la kan. ntah pape je. 

lepastu ade lah makhluk mana yang pilih lagu dangdut. dangdut bhaiii. kemain lagi. *boleh bayangkan  kan macam mana kitorg karoake lagu dangdut tu. bilik besar kan. hape lagi. haha. bengong habis !

the best part bile azreen ngan eikin pilih lagu nasyid. hamek kau ! dengan in-team, rabbani, maher zain semua keluar. then tahu jela nasib lagu-2 tu kan. baru 1 minit lebih berkumandang terus kena skip. haha.

muke bahagie karok ngan pakwe :p

karok 1 jam je. sebab budak2 bas nak kena balik awal. so xboleh nak buang masa sangat.

habis karok perut pun dah kelaparan lah kan. sebab time tu dah dekat kol 4 dah. 
beli pun simple2 je. kaq che belanja pizza aeon yang murah tu. sorg dapat 1 slice. pastu yg lain kalau lapar lagi pergi la beli roti ke ape kan. pastu makan xhabis bagi aku. ingat aku nie tukang habiskan sisa-2 makanan orang agaknye.

time makan pun kena snap gambar sebagai kenang-kenangan.

the whole juwairiah !
from left : effa, syera, hazira, eikin, azreen, azwa, arissa, kaq che
snap by : denin

wif my ex :p

cinta 3 segi :p

eikin n azreen

syera and arissa

again cinta 3 segi. haha :p

habis makan. budak-2 yg naik moto, bas sume mintak diri untuk pulang. tinggallah kitorang 4 orang yang naik kereta tu.

bak kata arissa pun "orang yang awal sampai tu la orang yang lambat balik" 

pukul 4 lebih barulah kitorang keluar dari jusco tu.

sebelum balik rumah sempat lagi tu singgah kat perigi hang tuah. saje je nak melambat-lambatkan masa. yela bile lagi nak spend time macam ni kan. kaq che tu kang bukan boleh. kang kemain rindu-2 kat aku. so time nie la nak lepas rindu seuas-puasnye pun. haha :p

then barulah kaq che hantar aku balik pastu azreen dah last sekali arissa.

haih. rase macam baru semalam je benda nie berlaku. rindu tau. lepas ni xde la jumpe2 lagi. masing2 pun busy kan. time amek result nanti la baru jumpe balik. okay xnak cite pasal result. buat seram je.

n lastly. sampai2 rumah. dapat tahu pasal berita kehilangan MH370.

time aku tengah gembira-2 bahagia-2 rupenye ade yg tengah sedih memikirkan pasal family,kenkawan,sedara-mara diorang yang ade dalam pesawat tu. dan sampai sekarang still xjumpe lagi. haih. kalaulah family aku yang ade dalam tu. aku xtahu la ape jadi sekarang. alhamdulillah la benda tu xberlaku kat family aku.

last but not least. let's pray for the safety of passengers and the crew of MH370 *ntah betul ke tak ayat aku.
hope cepatlah jumpe pesawat tu balik dan semuanye dalam keadaan baik. amin.

#prayforMH70


that's all. da. bye :D


Older Post | Newer Post