// Miss Mustache !

Bonjour!

Welcome to my blog, beautiful strangers. Drop nice words here. Follow me okeyh? :D. 
♡ TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG ♡




Tagboard




My Melody

<

Kenangan Dulo-Dolu'

New Look
Kawaii Giveaway By Arina Azman
Kpoppers Giveaway by Nanafana and Arina Azman !
GD Gila !
1st Giveaway by Zack
Abang DM
1st Giveaway for Kpopers By Arina & Aireen
Growl Ghost
Kelas Raya
Kaq Che,Birthday,DM & RAYA ! :D

Visit dem'

 Fana
 Auni
 Miya
 Nisa
 Jun



Twitter




The Mastermind

Basecode: Lurve
Editor: Nana Euphemia
Other:

Cik Tikus

Assalamualaikum :)

Gua nak cite niey bro..

Semalam gua kene ganggu..

Tengah sedap2 gua nak melelapkan mata tetibe gua rase macam katil gua bergegar derr..

gua ingatkan nak gempa bumi kew apew..

tetibe gua nampak adew tikus hitam kemain berlari lagy..

shit tol ! sejak bila pulak bilik niey adew tikus?

tu la..dok ostel lelame..tikus pulak yang gantykan aq dalam bilik niey..

straight gua gy bukak lampu ngan pintu sekali..kenkonon nak soh die keluar..tapi xdew pown..

adoii..memang gua xtydo la sepanjang malam tu..biadap betul la menatang tikus niey

gua dahla memang trauma ngan tikus..ngan binatang lain gua boley terima lagy..

lu bagy la gua lipas ke,kucing ke kompem gua xheran..

niey tikus..halaaa..tolong la..

*flashback masa umur bebudak lagi

mase kekecik dulu aq menetap at uma arwah nenek aq..memang dari kecik diorang yang jaga..masa tu adik2 aq sume belum adew..aq geng ngan abang aq je la..

pastu kat ruma nenek aq tu kenkadang adew tikus..dulu la..sekarang dah xde..pastu aq ngan abang aq niey kenkonon berani la..aq pown bajet anak jantan jew dulu..yewla xdew geng pompuan an....sume laki..

nak tau ape kitorang buat?

selalunye kan memalam arwah atuk aku akan pasang perangkap tikus tu..alaa..yang besi tu...ntah pe name diew aq pun xtau..aq ngan abang aq selalu tengok atuk kitorang pasang menatang tu memalam..pastu besok pagi tengok sekor dah innalillah..

then,tetibe satu hari tu abang aq ternampak adew tikus masuk bawah almari..ade la almari besar kat rumah tu..pastu muncul la idea nakal abang aq nak tangkap tikus tu..aq pun join jewla..da diew ajak..habis diew nak ajak sape je lagi kan..da aq jew geng diew masa tu..

then abang aq soh aq jaga belah kanan,diew belah kiri..kowt laa..almari tu kan dekat ngan dinding..so kalau tikus tu keluar mesti die akan menghala ke kiri atau kanan kan?

pastu aq pun tunggu la tikus tu keluar sambil abang aq jolok2 bawah alamari tu pakai penyapu nak soh tikus tu keluar..

pastu tikus tu tetibe keluar lari kemain laju dan !

 "ABANG ! TIKUS MASUK DALAM BAJU ADIK !"

okay..aku punya menjerit memang kemain la kan waktu tu..melalak bagai..abang aq dah kecut..dia dah terdiam jew..tikus tu xnak keluar lak tu..macam hapeee..then,atuk aq yang dengar aq menjerit tu straight datang at aq..nak soh tikus tu keluar..pastu baru la tikus tu keluar dan straight lari gi mana aq pun xnak amek tawu kan..

pastu aq ingat lagi..aq punya menangis kemain au..memang kurang hajau gila tikus tu..abang aq dah kene marah ngan atuk aq.yang nenek aq sedaya upaya nak tenangkan aq..haha..so sweet..

pastu aq merajuk ngan abang aq..xnak geng ngan diew..pastu macam mana ntah boley okay..well..air dicincang xakan putus kan..haha..comel jew aq kecik2 dulu laa..

tapi paling biadap tikus tu la..sebab diew sekor jew aq dah trauma dengan kaum kerabat die yang lain..aduhh..dahla hitam..hish..geli pulak bila ingat balik..

kalau yang datang tu comel macam si Jerry tu xpewla jugak..haishh..

niey yang datang masuk dalam bilik aq niey mesty cucu atau cicit diew niey datang nak balas dendam..halamak aih..sheram pulak niey..kunk kau masuk dalam baju aku memang nyawa kau xpanjang niey la..

AKU NAK TIDO LA !
BESOK NAK SEKOLAH !

okay..tolong doakan aq yang tikus tu xdatang lagy malam niey dan xmengganggu tydo aq..

besok dahla kene bangun awal..siap awal sebab sekolah punya jauh..pastu nak masuk asrama dulu..kalau lambat kang terserempak ngan pda mampus ! dahla xinform balik lambat..nasib la..tahun niey last kann..xdew dimerit punya laa..haha

okay fine..sampai sini jew..sleeping time..selamat malam :)

*gonna be hiatus for a long time in case of my upcoming SPM..wish me luck ! Thanks :)


Older Post | Newer Post