// Miss Mustache !

Bonjour!

Welcome to my blog, beautiful strangers. Drop nice words here. Follow me okeyh? :D. 
♡ TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG ♡




Tagboard




My Melody

<

Kenangan Dulo-Dolu'

1st Mini Giveaway 2014 by Shad
Super Special Giveaway by Alya Yaya
2014
Miracle In December Giveaway
Super Duper Awesome Giveaway by Hannan
Last Giveaway In 2013 @ dakwahmahabbah.blogspot.co...
Rinduuuuuuu.. :*
memorable night ^,^
End Year Giveaway by HanaNabyllah dan kawan-kawan
First Giveaway By Atiqah Jaidin and Arrien Amani

Visit dem'

 Fana
 Auni
 Miya
 Nisa
 Jun



Twitter




The Mastermind

Basecode: Lurve
Editor: Nana Euphemia
Other:

Driving License : Part 1

Assalamualaikum.

first entry untuk 2014. dah lama gile xupdate blog nie. memang xde idea nak update ape. yang ni pun amek mase berejam nak tulis. sebab aq memang xreti nak buat pendahuluan. kang dah tengah2 baru laju sikit. nie pun tadi dah jalan2 pusing satu rumah-pergi dapur pastu gi ruang tamu tengok tb pastu men komputer jap yang laptop terpasang je dalam bilik. xtau nak start macam mane.

okay. done pendahuluan. xyah panjang2. buang mase je. terus ke isi penting.

okay. beberapa hari yang lepas aq pergi daftar untuk amek lesen kete. actually bende nie dah lama da nak amek sebenarnye. sebelum spm ayah iye2 cakap habis je spm terus amek lesen. last2 xde pun. kemain lame tangguh bulan 1 aritu baru start.

then bulan 1 tu 13 aribulan kot. pergi la ikut cik bahran pergi daftar kat jasin. then, masuk kelas 6 jam ea? ntah bape jam ntah aq dalam tu. sebab time tu aq rase xmasuk 1 pe pun. mengantuk tahap cipan then asyik terpikir nak makan je sebab lapar sangat. pagi tu xsempat nak sarapan.

masa nak pergi tu aq ingatkan aq sorg jela. rupenye ade sorg budak ni pka name die, budak taman aq tapi lorong sebelah la. tapi aq xkenal pun die. budak bawah aq. so sepanjang hari tu aq dengan die jela. okay pendiam sangat aq. die je yang bukak mulut. aq pun jawab sepatah then diam. pastu tanya lagi jawab sepatah then senyap balik. okay rase macam terseksa sangat sebab aq xjadi diri sendiri. haha.

then balik tu aq terus tido sampai petang. penat gile bak hang. ngantuk gilegilegilegile....

then, mase untuk ujian komputer. beberapa minggu pastu aq pergi la ujian komputer. malam sebelum gi test tu dapat mesej dari cik bahran cakap besok aq pergi sane dengan anak die, mirul. okay. segan la kay. sebab gua xpernah pun rapat ngan si mirl tu. dulu ade la main same2 mase kecik2. pastu memang xla. bertegur pun x. aq dah risau kay. nak je aq suruh ayah aq hantar tapi kang menyusahkan die pulak kan. so guna jela perkhidmatan yang sedia ada.

then pagi tu siap2 la. kol8 die dah de dpan rumah. then aq nak naik kete pun macam teragak-agak nak duk depan ke belakang. then tetibe ayah tegur. aq pun dok jela depan. segan gile kay. diam je aq. pastu amek pka pulak. bersyukur sangat pka ade sekali. sebab aq pikir die dah amek dulu rupenye x. tunggu aq nak amek same2. okay xdela aq keseorangan kan.

memang aq xready pape pun sebenarnye nak test tu bace ala kadar je. yang belakang2 tu memang xbaca langsung la kan.tu pasal la fail. 39 je aq dapat. macam bangek sangat. pka lulus. tapi aq xtanye pun die dapat berapa. tengah sedih kan xlulus. haha. bajet de.

then minggu seterusnye aq pergi amek lagi. kali ni aq sorang. naik ngan mirul lagi. aduhh. segan ! mesty die tawu yang aq fail sebelum ni. lagi le segan tu bertingket-tingket. tambah lagi dok 2 org je dalam kete tu. lagi lah bertingket-tingket-tingket aq punya segan. so aq buat biase je la. tapi dalam hati. hanya tuhan je yang tahu kay.

sampai sane aq jumpe umi budak sekolah aq. alhamdulillah la. xdela aq kene menapak keseorangan nak pergi tempat test tu. nak pergi tempat test tu kene menapak. mirul hantar sampai kat tempat nak masukkan data tu je. then kene tunggu kol 9 baru boleh menapak ke sana. walaupun aq xpena pun rapat ngan si umi tu tapi bila dah terdesak macam tu terima jela pe yang ade kan. lagi pun die pun sensorang mase tu. so aq rase 2nd test tu aq dah study habis-habisan dah. kemain aq overnight sebab nak bace menatang tu je. tapi ntah mane salah aq dapat 41 je kay. sayang gile. umi dapat 43.

then balik tu singgah bsn jap. pastu umi pun balik. aq xbalik lagi sebab aq dew plan. mirul pun aq xkol lagi. belek2 duit dalam wallet cukup je kalau nak test lagi sekali. then aq pun decide nak test lagi sekali dengan harapan naik le sikit markah tu. tadi 41 kan. mane la tau naik 1 je lagi dah boleh lulus dah. so aq pun test la lagi sekali. pakai duit aq kay kali ni. xde sape pun tau aq test sampai dua kali dalam satu hari. yang tau pun org2 yang uruskan tu jela. even family aq pun xtau. kalau adik aq bace blog aq ni maknenye die pun baru tau. haha.

so 2nd test. abg tu taye aq nak baca dulu or terus jawab. aq pun pilih la nak baca dulu. then belek2 sekejap agak2 dah tau semua tu aq pun pergi la jawab menatang tu. jawab punye jawab tekan punye tekan sampai la mase submit bende tu and tengok la result. gua terkejut siak tengok result. tengok2 je GAGAL ! time tu jugak guwa dah menyumpah macam2. melayang lagi duit aq. hawaw betul. yang paling sakit hati result same je macam tadi 41. rase macam xde beza lagsung kalau aq amek ke xamek. hawaw sangat kay.

pastu aq decide tuk balik jela. duit pun dah habis kan. buang mase je dok situ lame2. memang guwa rase macam nak give up je time tu. parents aq pun dah membebel macam2. rimas kay rimas.

then sekali lagi aq wat keputusan sendiri. hari jumaat tu aq amek lagi sekali. yang ari tu aq amek ari selasa. aq xbagitau cik bahran pun yg aq gi amek hari jumaat tu. sebab aq segan nak naik kete gan mirul lagi. alang2 abg aq tgah cuti kan so aq suruh die je yang hantar. malam sebelum tu aq rase aq study struggle gile. xpena aq rase aq study punye bersungguh macam tu. time spm pun xdela kot bersungguh macam tu sekali. dengan harapan aq tu la test komputer aq yang terakhir. dah banyak duit mak aq habis semata-mata tuk bende nie je kan. siap buat solat hajat malam tu. punye bersungguh x aku?

then pada hari jumaat yang penuh keberkatan tu aq pun amek la test tu. time test aq pilih komputer 8. sebab die bagi pilih kan. so aq rase macam 8 tu no bertuah aq la. sebelum nie semua aq hentam pergi komputer 6. macam dah fobia la kan dengan no 6 tu. huh !

mase jawab tu aq rase komputer tu macam saje je nak sabotaj aq. tengah2 sedap jawab tetibe komputer tu wat hal. tetibe je segala-gala yang aq tengah jawab tu hilang. aq pun pergi la balik dekat abang yang jage tu. pastu die soh aq tukar komputer 9 pulak. komputer tu pulak gile kemain. aq tekan sekali sampai 2 kali die pergi skip soalan lain. hawaw sangat. nasib baik la aq ni sangat teliti orgnye. pastu lagi sekali komputer tu wat masalah. aq tekan2  xkeluar pun jawapan. yag lain okay. soalan no 44 kot yang error. hawaw sangat. pastu aq teruskan jela then no 49 pun wat hal. okay memang semua nak sabotaj kan. aq pun keluar balik. budak2 lain semua dah pandang pelik je kat aq. sebab aq je yang banyak nau masalah kan. asyik keluar masuk, keluar masuk je. nasib baik la aq nie xdela nak ade sifat pemalu sangat. aq wat bodoh jela. dah komputer tu yang sala. bukannye aq saje je wat kecoh. pastu aq siap boleh senyum lagi kat keling pompuan yang pandang aq dengan penuh kasihan tu. pastu abg tu kate jawapan tu saje je xnak muncul. dah masuk dalam sistem dah. hm yela bang. markah aq rendah lagi memang aq meletopkan komputer kau ni.

dah setel semua dah semak2. aq pun submit la. tegok result. LULUS ! alhamdulillah. then dengan senang hatinye pergi la keluar gi amek kertas result tu. abg tu cakap "suke le tu". gile xsuke bang. penat gua berusaha. siap solat hajat malam tadi. akhirnye berjaya gak. so this is the result

okay kite kene tunjuk yang lulus je sebenarnye. yang xlulus tu boleh buang jauh2. bukan nak membangga. just nak berkongsi kegembiraan :)

okay kali ni dapat 46. boleh dibanggakan la kan. 4 je salah. kira tinggi la tu result aq. walaupun banyak kali disabotaj oleh komputer2 tu. ade hikmah sebenarnye. selamat la komputer tu daripada dimeletopkan oleh aq. haha.

bile aq cakap kat cik bahran yg aku lulus die macam terkejut la kan. sebab aq kan pergi test tu xbagitau die. pastu besoknye pergi kelas pra-L. xsia2 sebearnye aq amek ari jumaat. sebab kelas tu memang hari sabtu. so aq jumpe la dak umi balik yang dah lulus hari selasa hari tu kan. plus jumpe azreen sekali. nampak x kitorang memang ditakdirkan untuk bersama? cewah.

so sekarang tunggu L jela kan. hope semuanye dipermudahkan la. amin :)

dengan ini tamat la part 1. part 2 ntah bile la kan. aq da dapat P nanti kot baru cite. haha. berjaman la lagi nak tunggu. kay la. bye :D


Older Post | Newer Post