// Miss Mustache !

Bonjour!

Welcome to my blog, beautiful strangers. Drop nice words here. Follow me okeyh? :D. 
♡ TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG .. ALIF .. TAEYANG ♡




Tagboard




My Melody

<

Kenangan Dulo-Dolu'

Selamat Hari Raya
ALIF♡♡♡
Happy Belated Birthday To Me :)
Driving License : Final Part
SPM Result
Juwairiah
Driving License : Part 2
Driving License : Part 1
1st Mini Giveaway 2014 by Shad
Super Special Giveaway by Alya Yaya

Visit dem'

 Fana
 Auni
 Miya
 Nisa
 Jun



Twitter




The Mastermind

Basecode: Lurve
Editor: Nana Euphemia
Other:

Balaci

Assalamualaikum.

okay aku bukan budak emo sampai nak letak gambar budak emo bagai ni tapi aku memang tengah emo.

BALACI.

amende tu?

bile aku google2 then aku tertarik ngan satu blog ni.

a printscreen from blog kisah cahaya. thank you :)

bile cerita kat asrama ramai je golongan2 balaci ni.

haritu handphone aku hampir kene rampas angkara si balaci ni. sial

okay. memang salah aku pun. langgar peraturan. tapi.cara kerja si balaci ni yang aku xboleh terima. pandai sangat berlakon. talam bermuka-muka.

cerita die macam ni. minggu lepas ade le aku bawak fon. mmg sebelum2 ni pun ade tapi xde la kantoi pun.

then aku just cakap kat budak2 dorm yg aku harap 'boleh' dipercayai.

to make it short, aku bawak ade dngan satu budak lower ni. utk menyenangkan cite name die adi. bukan aku yg pengaruh kay. laki die yang bagi fon tu kat die. sebelum ni die pernah kantoi tapi macam xserik la kan. macam aku.

so rabu malam. time tu aku kol alep tapi xdapat2. maybe kat tempat die tengah xde coverage ke or memang die saje off fon xtau la kan. so aku tido jela sambil dengar lagu kat earphone.

dak adi tu tido sebelah.kitorang rapat katil. xtau la ape yang die buat sebab aku dah lena dulu.

then tetibe ade orang kejut aku. tengok2 dalam mamai tu ade akaq upper 6 tu yang kejut. tengah mamai bhaii. straight aku cabut earphone tu masuk poket. tengok budak sebelah dah xde. tengok lagi kat tangan ade sorang budak f5 ni dah ade fon dak adi. okay. aku dah paham situation sekarang. tengok jam. 2 pagi. cibai.

then akaq tu pusing nak pergi kat aku pulak. dengan pantasnye aku bangun la. die angkat2 tilam bagai. pastu cek beg aku semua. kebetulan beg aku mase tu ade kat atas katil tu jugak. aku bajet2 mengantuk la time tu. macam xlayan. then die da selesai angkat2 tu. aku cepat2 duduk. bajet2 muke xberslah.muke ngantuk selit la phone bawah tilam. sebab die da angkat2 kan. so probability untuk die angkat2 lagi xde la. selit kat area tengah tu sikit. means tepi. okay. nak details lagi katil kitorang kan rapat.aku belah kanan katil lagi satu belah kiri. so aku selit kat bwah tilam area tengah2 antara katil aku ngan katil sebelah.

then diorang nak cek badan. aku pun bangun la. diorang xjumpe fon aku. ok. muke memang xpuas ati la kan. akau tawu diorang tawu aku memang bawak. tu keje balaci tu la kan. then diorang agak2 mcam da buntu nak cari fon aku diorang pun keluar la.

aku tawu diorang memang xpuas hati lagi ngan aku. tetibe ade sorang pompuan ni. form 5 la. aku memang xminat ngan minah ni. even warden pun mmang xsuke ngan die. aku pun xtau la apehal die yang datang cek kan. nak kata ade jawatan xde pun rasenye.

dengan baju ketat die. tudung pakai ala kadar macam nak xnak datang balik dorm aku. straight pergi kat aku. then katenye

" kaq azwa. owang tawu perasaan akaq blablabla tapi kitorang mintak earphone akaq tu sebab tadi kitorang nmpak akaq tido pakai earphone tu. so kitorang mintak la akaq serahkan benda tu. blablabla."

"mane ade akaq tido pakai earphone. korang salah tengok ni kot"

"ade kitorang nampak tadi. akaq bagi jela."

dengan selamba gadak aku bagi je earphone tu kat die. nak puaskan hati kan. haha

"nah amek!"

"nsetnye mane? xkan akaq akaq pasang je earphone xdengar ape2"

"aah. akaq pasang je pasal diorang ni bising. payah nak tido"

okay. alasan paling bodoh seumur hidup aku. tetibe je keluar. lantak la. kalau aku pun memang xcaya la kan. pasang je xdengar apa2. haha. bodoh la.

then budak tu dengan muke xpuas hati nye keluar. tetibe hajar, si ketua asrama

"betul ke kaq azwa xbawak? bukan selalu akaq letak dekat beg zip depan tu ke"

sambil campak beg tu " korang da cek kan tadi beg ni. xdekan. halamak aih!"

okay. memang aku emo time tu. then diorang masuk balik. bukak lampu. aku cepat2 selit menatang tu kat celah2 antara katil tu. diri. dengan muke xbersalah.

diorang cek balik beg aku siap terbalik2 kan bagai. cibai. pastu bukan reti nak kemas balik.

then diorang angkat balik tilam tu. angkat macam over kali ni. aku pun mcam cuak tapi cover la kan. tetibe pencil box aku jatuh. diorang pun mcam excited nak tengok dalam tu. bende xde. time tu yg lagi sorang tengah cek2 badan aku. xde.aku rase memang mase tu Allah nak selamatkan aku la. fon tu jatuh atas lantai. tanpa bunyi sebab cover set aku tu dah menyembunyikan bunyi tu. cewahh. nasib baik diorang xtergerak hati nak jengah kat bwah lantai tu

tetibe terasa macam tengah tulis novel. haha

then diorang still xpuas hati aku suruh diorang cek loker pulak. siap tunjuk lagi yang mane satu loker aku. diorang pun macam orang bodoh gi la cek kan. aku senyum sensorang. dlam hati "bongok jugak bebudak ni.haha"

then. habis cek aku tanye

"ade? xde kan? da puas hati korang?"

then diorang straight blah. muke xpuas hati gile. then budak dorm aku tutup pintu straight serbu kat aku. aku pun time tu baru perasan yang fon tu jatuh kat lantai. okay. memang nyawa2 ikan dah aku tadi. memang Allah nak selamatkan aku la.

pastu aku memang xboleh tido la. yang lain pun. aku soal siasat sorang2 sape yang bagi tawu semua ni. sume macam cakap xbuat. siap bersumpah bagai. cibai. habis sape yang bagi tawu. aku syak budak form 1 je time tu. seriously yang budak2 ni tawu memang details gile. tawu aku simpan kat mane. siap tawu lagi password dak adi tu. memang rase macam diorang pasang cctv dlam tu. sume bende jahat yang kitorang buat memang on the spot die boleh tawu. memang suspek die budak dlam dorm tu jela.

aku tengok adi da nangis2. then die dengan ade sorang budak form 3 ni,ziqa gi jumpe bebudak form 5 tu. merayu la supaya xbagi fon tu kat cikgu.sebab tu bukan fon die kan. aku paling benci bile orang rampas2 ni gi bace mesej. perlu ke? bangek betul.

masalahnye diorang buat spotcheck bukan atas arahan cikgu. semua pasal aduan si balaci la ni. pastu diorang pun konon2 nak tunjuk yang diorang buat keje la tu kat asrama tu. babun. malam tu memang aku xley tido. even nset xkantoi tapi aku pikir diorang memang ade rancang something tok dpatkan jugak fon aku.pasal earphone aku pun ade kat diorang kan.

the next day, aku straight bagi fon tu kat budak luar. sebagai langkah keselamatan kan. mane la twu tetibe diorang dtang nak cek aku lagi.

okay. novel gile entry kali ni.

then malam tu baru aku tawu sape si balaci tu. ade geng2 form 5 tu terlepas cakap kat member aku. okay. xnak la mention nama die sape kan.

mase mule2 tawu serious aku terkejut,marah, saket hati, rasa dikhianati semua la. bende si balaci tu memang rapat gila bab ngan aku. turun semayang,turun prep,makan sume same2. lepak same2. pastu time aku soal siasat mase tu siap bersumpah bagai. sial. aku rase die guna istilah sumpah sunat kot. means yang sumpah die tu xde function ape2 sebab die tengah buat benda yang betul.sama macam pembohongan yang dibenarkan la.

tapi seriously. kau nak buat aku macam tu dah kenapa. xnak bersubahat? cakap face 2 face pun boley kan. xyah le nak mengadu kat akaq angkat kesayangan kau tu pastu akaq kau tu pun kompem2 le mengadu kat member2 die. bende kau berlakon real gile. macam memang kau la paling suci antara semua yang ada. n kau dah buat aku berdose kat budak2 form 1 tu sebab syak diorang macam2. siap kutuk2 diorang lagi. the worse part is kau pun same kutuk diorang. maybe kau rase dengan cara tu kau selamat la kot sebab by point tu someone else, so that kitorang xde la syak apa2 pade kau. cibs.

okay. panjang aku membebel. haisshh. saket hati. kitorang sume percaya kau kot. kau siap ikut lagi dak adi jumpe pakwe die mase nak amek power bank tu n at the same time kau tikam belakang kitorang. ape kau dapat? pahala xbersubahat? shit.

pasni memang dah xboleh le siot nak bawak barang haram lagi. dah ade cctv dalam dorm. pehh.

dahle lepasni nak contact alep pun dah payah. die da start keje kapal. tunggu die kol je baru ley borak2.

last conversation kitorang pun macam pfffttt. salah aku kot. cakap macam xde perasaan. hmm.

pape la. yang penting memang tahun depan memang dah xnak dah dok asrama tu. serious. dulu kemain beria aku yang nak sampai ayah offer soh bawak kete je gi skola pun aku tolak. kekonon nak belajar la alasan. alaaa. lagipun time tu aku xberapa terer lagi nak bawak kete. so slow2 la.

hm. the important part is aku xtau la macam mana aku nak respon dengan si balaci ni lepas ni. haihh. mampos la kau balik ni kene kaunseling dengan aku. haisshh. sakitnye hati sayaa.

okay. novel tamat disini. maaf atas keterlanjuran bahasa dalam ni. hati tengah panas. thanks for reading. babaii :))




Older Post | Newer Post